Bakkerij Brans & Westers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Broodbakkerij

Bakkerij


Broodbakkerij



U kunt bij ons dagelijks een keuze maken uit een groot assortiment vers gebakken brood.

Wit, meergranen of wadden; volkoren, maanzaad of waldkorn, teveel om op te noemen.

Voor uw ontbijt of broodmaaltijd......tussen de vele smaken is er altijd wel één die bij u past.

Daarnaast kunt u kiezen uit vele heerlijke verse broodjes.

Zachte of harde bolletjes, luxe of gewoon wit, heerlijk en gezond.



Elke week een heerlijke broodaanbieding !

Roggebrood....onze specialiteit !


Het maken van roggebrood is heel bewerkelijk, eerst worden er zogenaamde zoetpannen of broeibakken gemaakt.

De rogge komt met water in bakken en gaat vervolgens een nacht in de oven.

De rogge broeit op deze manier, wordt zacht en gaat iets zoet smaken.

De volgende dag komt de inhoud van deze bakken in een grote kneedmachine.

Hierbij komen dan de rest van de ingrediënten zoals water, stroop en zout.

Als alles goed door elkaar zit word het roggebrood op het juiste gewicht gewogen en met een mal gevormd, als laatste komen er nog zemelen over en omheen.

Het nu gereed maar ongebakken roggebrood komt nu in grote bakken, maar nu met een deksel erop.

Na nog een nacht in de oven is het roggebrood klaar.

Het roggebrood wordt nadat het afgekoeld is gesneden en in speciale wikkels verpakt.


***

 


***

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu